چک لیست بازسازی ساختمان
بازسازی ساختمان یکی از بهترین راهها برای هویت بخشیدن به آن است. یک بازسازی خوب میتواند جان تازهای به فضا ببخشد و هویت متفاوتی به منزل بدهد که با خلق و خو و سبک زندگی ساکنین آن همراستا باشد. هرچه ساختمان قدیمیتر باشد بازسازی آن با چالش بیشتری همراه خواهد بود. آشنایی کامل با مراحل و نحوه بازسازی و داشتن یک چک لیست بازسازی ساختمان میتواند تا حد زیادی این چالشها را کمتر و آمادگیتان برای انجام بازسازی را بیشتر کند. با این مقاله از مجله آچاره همراه باشید تا با مراحل و هزینههای انجام بازسازی آشنا شوید.
چک لیست بازسازی چیست؟
برای برآورد هزینههای دقیق و زمان انجام یک پروژه، نیاز داریم تا بدانیم مراحل انجام کار چیست و چه زیر شاخههایی دارد و در هر مرحله چه عملیاتی با چه متریال و نیروی کاری برای انجام میشود، به لیستی که برای این کار به صورت جامع و کامل تهیه میشود چک لیست بازسازی ساختمان میگوییم.
بدون تهیه چک لیست بازسازی ممکن است آیتمهای مهم و پرهزینهای را از قلم بیاندازیم و در نتیجه هزینهای که برای پروژه مورد نظرمان پیش بینی کردهایم، تا حدودی اشتباه باشد و این اشتباه هم از نظر مالی و هم زمان تعیین شده برای انجام پروژه ما را با مشکلات زیادی روبهرو خواهد کرد.
در چک لیست بازسازی میبایست هر یک از آیتمها یک به یک بررسی شده و در پروژه بازسازی مورد نظر ما هزینههای مربوط به آن آیتم محاسبه شود. در نهایت ممکن است در یک پروژه، برخی از آیتمهای یک چک لیست بخاطر محدود بودن بودجه حذف شوند یا بالعکس، ممکن است پس از برآورد هزینهها به این نتیجه برسیم که بودجه کافی برای اضافه کردن بخشهای جدید به پروژه وجود دارد.
عوامل مؤثر در تعیین هزینه ها در چک لیست بازسازی
همانطور که گفته شد قیمت بازسازی ساختمان بر اساس متر مربع محاسبه میشود؛ از این رو عوامل بسیاری از جمله میزان تغییرات، مواد و مصالح، اجزای به کار رفته، کیفیت و سطح کار در هزینه کار اثرگذار هستند. به طور کلی این عوامل عبارتند از:
- متراژ ساختمان
- بازسازی آشپزخانه، سرویس بهداشتی
- حجم بازسازی
- فصل بازسازی
- دستمزد کارگر و پیمانکار
- طرح و نقشه مورد استفاده در بازسازی ساختمان
- مواد و مصالح به کار رفته در عملیات بازسازی
مطلب پیشنهادی: نقشه کشی ساختمان
بازسازی ساختمان شامل چه مواردی می شود؟
کار بازسازی ساختمان موارد ریز و درشت فراوانی را شامل می شود؛ به طور مثال برخی مراحل بازسازی ساختمان شامل این موارد میشود: تعویض کابینت های آشپزخانه گرفته تا تغییر کف و دیوار های داخلی خانه، عوض کردن و بازسازی سرویس بهداشتی و حمام، تغییر محل دیوار ها در خانه، برداشتن و یا اضافه کردن یک دیوار، ایجاد اپن آشپزخانه و یا حذف آن، تغییر مدل سقف کاذب و استفاده از کناف، تعویض لوله کشی ها و سیستم گرمایشی و سرمایشی، تعویض پنجره ها با پنجره های دوجداره، تغییر و بازسازی نمای ساختمان و هر مورد دیگری که سبب ایجاد تغییر و دگرگونی در داخل و یا نمای بیرونی ساختمان می شود، جزو آیتم ها و چک لیست بازسازی ساختمان قرار می گیرد. اینکه شما بخواهید تنها چند مورد از موارد گفته شده و یا تمامی موارد را انجام دهید، در هزینه های تان موثر است. بسیاری از این موارد با مراحل بازسازی خانه های روستایی یکی است.
آیتمهای چک لیست بازسازی ساختمان
- از بین بردن دیوارهای اضافه و تیغه بندی جدید برای داخل و خارج ساختمان.
- تعویض در و پنجره های قدیمی و استفاده از درهای ضد سرقت برای افزایش امنیت خانه.
- تغییر آشپزخانه و تعویض کابینت ها و شیرآلات و …
- تعویض پوشش بام ساختمان.
- ایجاد کف سازی جدید و استفاده از سرامیک، سنگ و یا هر نوع کف پوش جدید.
- تعویض قطعات فرسوده.
- رنگ آمیزی مجدد دیوارها یا استفاده از کاغذ دیواری.
- بررسی مشکلات مربوط به رطوبت در قسمت های مختلف خانه.
- بررسی چاه فاضلاب و تعویض شیرآلات سرویس بهداشتی.
- تغییر نمای خارجی ساختمان.
این آیتم ها در هر قسمت دیگر از خانه باید با جزییات کامل نوشته شوند. برای مثال اگر قصد دارید در بازسازی خانه تان کف را به لمینیت تغییر دهید، در لیست آیتم های بازسازی خانه باید رنگ و مدل لمینیت های تان را نیز یادداشت کنید. با نوشتن این جزییات هم خرید برای تان ساده تر است، هم هزینه های تان را به طور دقیق تری پیش بینی می کنید و هم برنامه ریزی برای تان ساده تر خواهد بود.
چک لیست مصالح و تجهیزات ساختمانی
همانطور که گفتیم بخش دیگر هزینهها مربوط به مصالح ساختمانی است، به همین دلیل تمامی مصالح ساختمانی که باید خریداری شود یا تجهیزاتی که باید تهیه شوند را به صورت یک چک لیست نام گردآوری کردهایم:
- گچ، سیمان، پودر سنگ، آجر، بلوک سیمانی گچی، چسب بتن و…
- کاردک، ماله، استانبولی و…
- رنگ و دیگر لوازم نقاشی مثل قلممو، تینر، غلطک، کاردک و…
- کاغذ دیواری
- چوب و ام دی اف خام
- میلگرد، تیرآهن، رابیتس و…
- درب ورودی، نرده، پنجره، حفاظ و…
- لوازم مربوط به تخریب ساختمان مثل هیلتی
- انواع لوله پلاستیکی و آهنی مخصوص آب و گاز به همراه لوازم لولهکشی
- تجهیزات مربوط به برقکشی مانند سیم، کلید، پریز، جعبه تقسیم و…
- آنتن و آیفون تصویری
مقاله پیشنهادی: ۱۶ ایده برای بازسازی خانه
- انواع کاشی، سنگ، موزاییک، پارکت و…
- کاسه توالت ایرانی و فرنگی، روشویی و دیگر مصالح ساختمانی مخصوص سرویس بهداشتی
- انواع شیرآلات آشپزخانه و سرویس بهداشتی
- کولر، شوفاژ، پکیج و…
- وسایل مربوط به لوازم سرمایشی و گرمایشی مثل کانال کولر و دودکش بخاری و شومینه
- لوازم مخصوص موتورخانه
- لوازم مخصوص آشپزخانه مانند کابینت، گاز توکار، هود و…
- شیشه
- تجهیزات آسانسور مانند ریل، موتور و…
- انواع درب آهنی و چوبی و لوازم جانبی آنها، برای درب ورودی ساختمان و اتاقها
- لامپ، لوستر، هالوژن و…
- پنجره دوجداره
- گل و گیاه و لوازم مربوط به باغبانی
- لوازم ایمنی مثل دستکش، کفش مخصوص، کپسول آتشنشانی
- پیچ، میخ، گونی و ….
- داربست
- هزینههای جانبی مانند غذا، بیمه کارگران
- و…
مراحل بازسازی ساختمان
در این مقاله سعی می کنیم چک لیست مناسبی برای بازسازی ساختمان شما تهیه کنیم. برای تهیه چک لیست بازسازی ساختمان بنای مورد نظرتان مراحل زیر را طی کنید.
ارزیابی و بررسی کلی خانه : در یک بررسی کلی باید نیاز های خانه یا ساختمان مورد مطالعه قرار بگیرد. در این مرحله از تهیه لیست کارهای بازسازی باید به آنالیز سایت نیز می پردازیم. مواردی مانند موقعیت مکانی ساختمان، نوع اقلیم، کاربری های اطراف، نوع نورگیری و … در آنالیز سایت مهم هستند.
شناسایی نقاط در حال پوسیدگی : در تهیه چک لیست بازسازی ساختمان دومین گام شناسایی نقاط پوسیدگی است. شناسایی فرسودگی ها، به ما کمک می کند تا بدانیم بازسازی را از کدام نقطه و با کدام اولویت آغاز کنیم.
بررسی کف و سقف سازه ( شناسایی نقاطی که به تقویت نیاز دارند. ) : تقویت سازه نیز از دیگر اقدامات مهم در تهیه چک لیست بازسازی ساختمان می باشد. عملیات تقویت سازه جزو پایه ای ترین اقدامات بازسازی آپارتمان می باشد که پیش از شروع عملیات نازک کاری باید انجام بگیرند.
بررسی زیرسازی ها مانند عایق های سقف و کف و دیوار ها: زیرسازی ها از جمله عایق کاری ها در صورتی که کارایی خود را از دست داده باشند و یا از بین رفته باشند باید ترمیم شده و جایگزین شوند.
تعویض درب و پنجره: در این مرحله از تهیه چک لیست بازسازی ساختمان باید درب ها و پنجره ها با به روز ترین و مناسب ترین متریال های روز دنیا جایگزین شده و یا تعمیر شوند.
بعد از تهیه لیست کارهای بازسازی مسئله زمان است که برای کارفرما در اولویت قرار می گیرد. در چک لیست بازسازی ساختمان با توجه به طولانی بودن این لیست و نیازهای خانه ، بازسازی می تواند از چند هفته تا چندین ماه طول بکشد.
منبع مقاله: sweeten.com