اخذ گرید شرکت پیمانکاری

گرید شرکت پیمانکاری

رتبه بندی یا گرید شرکت پیمانکاری، یک نوع سیستم ارزیابی است که برای اطمینان از کیفیت و تعداد خدماتی که پیمانکاران ارائه می دهند و حفظ حقوق مشتریان تعیین می شود. این سیستم توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری تصویب می شود. اگر یک شرکت یا فرد می‌خواهد یک طرح را به اجرا برساند و از تسهیلات دولتی استفاده کند، باید ابتدا رتبه‌بندی معتبر و مورد تأیید از سوی دولت را دریافت کند.

گروه ساختمانی کامرانی- مجموعه عمران کامرانی

گرید شرکت پیمانکاری از نظر سازمان فنی و عمران استاندارد

شرکت‌ها از نظر سازمان فنی و عمران استاندارد به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

1. شرکت‌های پیمانکار: این شرکت‌ها عمدتاً کارهای اجرایی و عملیاتی و اجرای پروژه‌های عمرانی فعالیت می‌کنند.

2. شرکت‌های مشاور: این شرکت‌ها در زمینه طراحی، نظارت و مشاوره در پروژه‌های ساخت و ساز فعالیت دارند و به عنوان واسطه بین پیمانکار و کارفرما عمل می‌کنند.

با توجه به این دسته بندی کلی، هر شرکت باید برای رتبه‌بندی خود اقدام کند و تلاش کند تا در زمینه کاری، اجرایی و فنی، در رقابت با سایر شرکت‌ها، بهترین و بالاترین رتبه را کسب کند. این رتبه بندی توسط سازمان برنامه و بودجه که مرجع بررسی و رتبه‌بندی شرکت‌هاست انجام می‌شود لازم به ذکر است که این سازمان به‌صورت مستقل از اداره ثبت شرکت‌ها عمل می‌کند و هیچ ارتباطی بین آن‌ها وجود ندارد. شرکت‌های پیمانکاری، مشاوره‌ای و تمام شرکت‌هایی که می‌خواهند در مناقصات و مزایده‌های دولتی شرکت کنند، باید برای دریافت گواهینامه صلاحیت پیمانکاری یا همان گرید شرکت پیمانکاری اقدام کنند. طبق قانون جدید سازمان، برای کسب صلاحیت، شما باید حداقل 600 امتیاز کسب کنید. این امتیاز می‌تواند از دو فرد تامین شود، به شرطی که هر کدام حداقل سه سال سابقه بیمه مرتبط با حوزه فعالیت شرکت داشته باشند.

شرکت‌های پیمانکاری بر اساس 11 رشته و در پنج پایه رتبه‌بندی می‌شوند:

– پایه 1: بالاترین رتبه

– پایه 5: پایین‌ترین رتبه

اگر شرکتی رتبه ۵ داشته باشد و بخواهد به رتبه ۱ برسد، باید سوابق و امتیازات ۱۵ سال گذشته خود را برای ارزیابی ارائه دهد. در صورتی که این شرکت صلاحیت و امتیازات کافی را به دست آورد، می‌تواند به رتبه ۱ ارتقاء یابد. تعداد نیروهای فنی و مهندسی در هیئت مدیره شرکت، مهم‌ترین عامل در رتبه‌بندی است. سوابق و امتیازات این افراد بیشترین تاثیر را در ارزیابی و تعیین رتبه شرکت دارند.

شرکت‌های مهندسی مشاور در سه پایه رتبه‌بندی می‌شوند:

– پایه 1: بالاترین رتبه

– پایه 3: پایین‌ترین رتبه

شرکت‌های پیمانکاری و مشاور بر اساس 12 رشته زیر توسط معاونت راهبردی نهاد ریاست جمهوری رتبه‌بندی می‌شوند:

  1. ساختمان: پروژه‌های مرتبط با ساخت و ساز ساختمان‌ها.
  2. راه و ترابری: پروژه‌های مربوط به راه‌سازی و حمل و نقل.
  3. صنعت و معدن: پروژه‌های صنعتی و معدنی.
  4. تأسیسات و تجهیزات: نصب و راه‌اندازی تأسیسات و تجهیزات.
  5. کشاورزی: فعالیت‌های مرتبط با کشاورزی.
  6. آب: مدیریت و مهندسی منابع آب.
  7. مرمت آثار باستانی: حفظ و بازسازی آثار تاریخی.
  8. کاوش‌های زمینی: اکتشافات زمین‌شناسی.
  9. ارتباطات: فناوری اطلاعات و ارتباطات.
  10. نفت و گاز: استخراج و انتقال نفت و گاز.
  11. نیرو: تولید و انتقال نیرو.
  12. مدیریت پسماند: جمع‌آوری و مدیریت زباله و پسماند.

چرا مجموعه کامرانی یکی از بهترین ارائه دهندگان اخذ گرید شرکت پیمانکاری می باشد؟

صرفه جویی در زمان
کاهش هزینه ها
پیماکاران مجرب و با سابقه
19
برنامه ریزی دقیق و منظم

اخذ گرید شرکت پیمانکاری توسط گروه کامرانی

گروه ساختمانی کامرانی با سال‌ها تجربه در زمینه خدمات پیمانکاری و رتبه‌بندی شرکت‌ها، آماده است تا شما را در فرآیند اخذ گرید شرکت پیمانکاری یاری کند. ما با تیمی از متخصصان حرفه‌ای و کارشناسان مجرب، تمامی مراحل اخذ رتبه را به‌صورت دقیق و کارآمد انجام می‌دهیم.

خدمات ما شامل مشاوره تخصصی برای انتخاب بهترین شاخه و رتبه مورد نیاز، بررسی و تکمیل مدارک لازم، ارائه راهکارهای بهبود امتیازات شرکت و پیگیری مستمر پرونده شما در سامانه‌های مربوطه است. با همکاری با گروه ساختمانی کامرانی، می‌توانید از دانش و تجربه ما بهره‌مند شده و با اطمینان کامل، گرید پیمانکاری مورد نظر خود را دریافت کنید.

ما معتقدیم که شفافیت و دقت در ارائه خدمات، کلید موفقیت در کسب رتبه‌های برتر است. بنابراین، در هر مرحله از فرآیند اخذ گرید، شما را در جریان پیشرفت‌ها قرار داده و به تمامی سوالات و ابهامات شما پاسخ خواهیم داد.

اگر به دنبال افزایش اعتبار و توان رقابتی شرکت خود هستید، با ما تماس بگیرید. گروه ساختمانی کامرانی، همراه مطمئن شما در مسیر موفقیت و رشد حرفه‌ای.

اخذ گرید شرکت پیمانکاری

برای دریافت رتبه پیمانکاری در هر حوزه‌ای، ابتدا باید شرایط و معیارهای مربوط به آن حوزه را بررسی کنید. سپس با تکمیل مدارک لازم و ارائه آن‌ها به سازمان برنامه و بودجه کشور، می‌توانید درخواست خود را برای اخذ رتبه پیمانکاری ثبت کنید.

هزینه و زمان اخذ رتبه پیمانکاری

هزینه اخذ رتبه پیمانکاری بسته به شرایط و امتیازهای شرکت متغیر است، اما می‌توان با مبلغی بین 5 تا 7 میلیون تومان رتبه 5 پیمانکاری را دریافت کرد. حداقل زمان لازم برای دریافت رتبه، 1 تا 2 ماه است.

 مزایای اخذ رتبه پیمانکاری

داشتن رتبه پیمانکاری مزایای زیادی دارد، رتبه‌بندی پیمانکاران معیاری است که به شرکت‌ها امکان می‌دهد توانایی‌های خود را در زمینه‌های مالی، اجرایی، علمی و دیگر حوزه‌ها نشان دهند. با افزایش رتبه یک شرکت، شناخته‌تر می‌شود و می‌تواند نظر پروژه‌های اجرایی و سرمایه‌گذاران را جلب کرده و در پروژه‌های بزرگ دولتی و خصوصی مشارکت کند. این امر باعث شده است که بسیاری از شرکت‌های پیمانکاری به دنبال کسب رتبه‌های برتر باشند تا بتوانند در مناقصه‌ها و قراردادهای بزرگ‌تر و با ظرفیت بالاتر شرکت کنند. هر شرکت پس از ثبت، باید بر اساس برای رتبه‌بندی اقدام کند. این رتبه‌بندی به شرکت‌ها کمک می‌کند تا قابلیت‌های اقتصادی، مهندسی، فنی و اجرایی خود را به رقبا نشان داده و با کسب رتبه بالا، در عرصه رقابت موفق‌تر عمل کنند.

شرایط و مدارک لازم برای اخذ گرید شرکت پیمانکاری

مدارک مورد نیاز برای اخذ رتبه پیمانکاری بسته به هدف و رتبه‌ای که دنبال می‌کنید متفاوت است. به عنوان مثال، سازمان‌هایی که قصد دارند رتبه ۱ تا ۴ را کسب کنند به مدارک خاصی نیاز دارند، در حالی که مجموعه‌هایی که تنها به دنبال رتبه ۵ هستند، مدارک متفاوتی را باید ارائه دهند. به طور کلی، این مدارک شامل موارد زیر است:

  1. کپی برابر اصل مدارک شرکت
  2. اظهارنامه و اساس‌نامه: شامل تمامی مدارک ثبتی شرکت سهامی خاص یا شرکت با مسئولیت محدود (اعم از اساسنامه، توافقنامه و صورت جلسات و هم چنین کپی آخرین آگهی چاپ شده در روزنامه های کثیر الانتشار)
  3. کپی مدارک صاحب امتیازان و اعضای هیئت مدیره سازمان
  4. کپی مدارک تحصیلی اعضایی که به صورت مشاور کار خود را در سازمان انجام می دهند و در بالا بردن امتیاز رتبه شرکت موثر هستند.
  5. وضعیت خدمت سربازی: اعضای هیئت مدیره‌ای که طی ۳ سال گذشته فارغ‌التحصیل شده‌اند، باید کپی کارت پایان خدمت یا وضعیت خدمت خود را ارائه دهند.
  6. تصویر موافقت‌نامه‌ها
  7. سربرگ شرکت
  8. اظهارنامه مالیاتی شرکت و هم چنین کپی تمامی فاکتورهای رسمی صادر شده به علاوه برگه های اظهارنامه
  9. برای اخذ رتبه ۱ تا ۴ پیمانکاری، اعضای هیئت مدیره باید تعهدنامه‌ای مبنی بر عدم اشتغال در سازمان‌های دولتی و خصوصی مشابه را ثبت کنند. این تعهدنامه باید به صورت رسمی و در محضر برای تک تک اعضا ثبت شود.
  10. اصل گواهینامه رتبه‌بندی قبلی: برای سازمان‌هایی که قبلاً رتبه‌بندی شده‌اند، ارائه اصل گواهینامه الزامی است.
  11. لیست بیمه پرسنل: لیست بیمه پرسنل تحت پوشش تامین اجتماعی.
  12. جدول سود و زیان: ارائه جدول سود و زیان شرکت طی حسابرسی‌های مالی و آخرین اظهارنامه مالیاتی.
  13. تاییدیه کار انجام شده: نامه تاییدیه کار انجام شده روی سربرگ کارفرما.

اخذ گرید شرکت پیمانکاری

شرکت‌هایی که می‌خواهند برای اخذ رتبه پیمانکاری اقدام کنند، می‌توانند به سامانه‌ی http://sherkat.ssaa.ir مراجعه کرده و مدارک مورد نیاز را بارگذاری و ثبت نمایند. لازم به ذکر است که برای ثبت اطلاعات و اقدام برای اخذ رتبه، باید یک حساب کاربری در این سامانه ایجاد کنند.  بعد از اینکه مدارک شما توسط کارشناس بررسی شد، ممکن است نیاز به حضور مدیر عامل یا یکی از اعضای هیئت مدیره باشد، اما به طور عمومی نیازی به حضور نیست.

خدمات گروه ساختمانی کامرانی

ارسال درخواست تماس

شما می‌توانید برای دریافت مشاوره، نام و شماره تلفن خود را برای ما ارسال کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.

معیارهای رتبه‌بندی برای گرید شرکت پیمانکاری

شرکت‌های پیمانکاری را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد:

1. شرکت‌های خصوصی: شرکت‌هایی که تمامی سهام آن‌ها متعلق به اشخاص ایرانی است.
2. شرکت‌های دولتی: شرکت‌هایی که ۱۰۰ درصد سهام آن‌ها متعلق به ارگان‌های دولتی مانند شهرداری‌ها، مؤسسات و نهادهای دولتی است.

اگر شرکتی باشد که تمامی سهام آن متعلق به افرادی حقیقی یا حقوقی از نوع اول باشد، آن شرکت در دسته اول قرار می‌گیرد. اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر که به دسته‌های فوق تعلق ندارند، جزو پیمانکاران محسوب نمی‌شوند. شرکت‌های پیمانکاری باید در یکی از این دو دسته قرار بگیرند تا بتوانند رتبه‌بندی شوند. معیارهای معاونت راهبردی ریاست جمهوری برای رتبه‌بندی شرکت‌ها به سه بخش کلی تقسیم می‌شود:

1. معیار ارزشیابی: ارزیابی کلی شرکت‌ها بر اساس معیارهای مشخص.
2. تجربه و تخصص: میزان تجربه و تخصص شرکت در حوزه کاری مربوطه.
3. توان مالی: بررسی میزان توان مالی شرکت.

نحوه امتیازدهی در رتبه بندی شرکت های پیمانکاری

نمره‌دهی برای رتبه‌بندی شرکت‌ها بر اساس معیارهای فوق و حوزه کاری خاص آن‌ها انجام می‌شود. برای مثال، در حوزه برق، تجربه و تخصص افراد و کارشناسان شرکت از اهمیت بیشتری برخوردار است و امتیاز بیشتری به این معیار داده می‌شود. اما این امتیازدهی ممکن است در حوزه‌های مختلف متفاوت باشد و بر اساس نیازهای خاص هر حوزه تنظیم شود.

شرایط لازم برای اخذ رتبه پیمانکاری

برای دریافت رتبه پیمانکاری، شما باید ابتدا یک شرکت ثبت‌شده داشته باشید. شرکت باید دارای شرایط و امتیازات لازم برای تعیین صلاحیت در رتبه مورد نظر بر اساس ضوابط و دستورالعمل‌های مربوطه باشد. برای هر نوع گرید، میزان مشخصی از فعالیت، تجربه، سابقه و توان مالی مورد نیاز است. به عنوان مثال، برای ارتقاء به رتبه یک، مبلغ پروژه‌های انجام‌شده در پانزده سال اخیر بررسی می‌شود تا میزان فعالیت و توان مالی شرکت مشخص گردد. عوامل دیگری که برای ارتقاء رتبه مهم هستند شامل تعداد، تجربه و دانش نیروی فنی شرکت و اعضای هیئت مدیره و مدیران اصلی است، حداقل ۲/۳ اعضاء هیئت مدیره شرکت باید لیسانس فنی و مهندسی داشته باشند. برای اخذ رتبه 5 در یک شاخه باید 600 امتیاز کسب کرد و برای دو شاخه 700 امتیاز که شرایط امتیاز به این صورت است: مدرک لیسانس 250 امتیاز، هر سال بیمه 20 امتیاز.

همچنین شرکت نباید محرومیت یا ممنوعیتی برای انجام کارهای مربوطه داشته باشد. (عدم سوءپیشینه حرفه‌ای). توجه داشته باشید هیچ‌یک از مدیران شرکت نباید کارمند دولت باشند. مدیر عامل و اعضای موظف هیئت مدیره باید سابقه کار مفید و مرتبط بر اساس جداول 1-7 آیین‌نامه داشته باشند.  امتیاز مدرک تحصیلی اعضای هیئت مدیره و پرسنل فنی امتیازآور فقط در یک شرکت پیمانکاری، مشاوره یا طرح ساخت محاسبه می‌شود.

نکته: اگر دو مهندس با سابقه بیمه در اعضای هیئت مدیره وجود داشته باشند، شرکت می‌تواند در دو شاخه متفاوت درخواست اخذ رتبه بدهد.

برای مراجعه و ثبت‌نام جهت تشخیص صلاحیت پیمانکاران، پس از آماده‌سازی مدارک مورد نیاز، به سامانه ساجات مراجعه کنید و تمامی مراحل را با دقت تکمیل کنید.

رتبه بندی شرکت پیمانکاری

الزامات لازم برای اخذ گواهی رتبه‌بندی شرکت‌های پیمانکاری

1. رعایت مقررات ایمنی و بهداشت (HSE): پیمانکار باید شرایط بهداشتی و ایمنی را رعایت کرده و برنامه‌های خاصی را که کارفرما تعیین می‌کند، اجرا نماید. این الزامات مرتبط با رشته پیمانکاری بوده و بسیاری از کارفرمایان پیاده‌سازی آن را برای شرکتی که با آن همکاری دارند، ضروری می‌دانند. شرکت باید واحد ایمنی و بهداشت سازمانی داشته باشد و به اجرای کامل دستورالعمل‌های HSE پایبند باشد.

2. تجهیز کارگاه و طرح‌ریزی واحدهای صنعتی: پیمانکار باید شرایط کارگاه را مهیا و مجهز کند و امکانات کارگاهی را براساس شرایط قرارداد فراهم نماید. روش‌های صحیح جانمایی ابزارآلات و تجهیزات در واحدهای صنعتی نیز در اخذ رتبه مهم است. شرکت باید به مسائل مربوط به جانمایی و چیدمان تجهیزات توجه ویژه‌ای داشته باشد.

3. حفاظت محل پروژه و استفاده از تجهیزات ایمنی فیزیکی: پیمانکار موظف است موارد حفاظتی مانند حصارکشی، روشنایی، نگهبانی و حفاظت از مصالح و ماشین‌آلات ساختمانی را تأمین کند. استفاده صحیح از وسایل ایمنی مانند کپسول‌های آتش‌نشانی و دیگر تجهیزات حفاظتی مهم است. این وسایل باید به‌درستی به کار گرفته شده و ماهیانه نسبت به پر کردن آن‌ها اقدام شود. همچنین استفاده از نور کافی در سازمان و آموزش افراد در قبال به‌کارگیری تجهیزات پرخطر از اهمیت بالایی برخوردار است.

4. بیمه ادوات و کارکنان ساختمان‌ها و انبارهای کارگاه: پیمانکار باید بیمه‌های لازم برای افراد، تجهیزات کارگاه، تأسیسات و هزینه‌های ساخت و ساز را برای حوادثی مانند سیل، آتش‌سوزی و زلزله انجام دهد. شرکت باید هرچه سریع‌تر نسبت به بیمه کردن این اماکن اقدام کند.

5. شرایط پس از تحویل: پیمانکار پس از تحویل پروژه باید بلافاصله طبق فهرست‌های تعیین شده، تجهیزات، طراحی و ساخت کارگاه را انجام دهد.

6. شرایط کاری کارفرما: کارفرما باید طبق الزامات سامانه ساجات، مجوزهای لازم برای آب، برق، گاز و انشعابات و همچنین مجوز حفر چاه‌های عمیق و نیمه عمیق را دریافت کند.

7. تحصیلات اعضای هیئت مدیره: دو سوم اعضای هیئت مدیره باید حداقل مدرک تحصیلی در سطح کارشناسی داشته باشند.

8. اجرای اصول 5S:  برای کاهش رتبه مشاور، پیمانکار باید اصول 5S (ساماندهی، نظم و ترتیب، پاکیزه‌سازی، استانداردسازی و تداوم) را رعایت کند.  این اصول به ایجاد نظم و انضباط در سازمان کمک می‌کنند و باعث می‌شوند تجهیزات و لوازم در مواقع ضروری به‌راحتی در دسترس باشند.

رعایت این الزامات باعث می‌شود تا شرکت‌ها بتوانند رتبه خود را افزایش داده و در مناقصات و پروژه‌های بزرگ‌تر و مهم‌تر شرکت کنند. این الزامات به بهبود ایمنی، نظم و کارایی سازمان کمک می‌کنند و اعتبار شرکت را در نزد کارفرمایان و نهادهای دولتی و خصوصی افزایش می‌دهند.

نحوه دریافت اخذ گرید پیمانکار

برای شروع فرآیند درخواست یا ارتقاء رتبه شرکت پیمانکاری، باید به سامانه ساجات به نشانی اینترنتی http://sajat.mporg.ir مراجعه کنید. در این سامانه، با ایجاد یک نام کاربری، رمز ورود به ایمیل شما ارسال می‌شود. پس از دریافت رمز، می‌توانید با ورود به پنل کاربری خود، اطلاعات لازم را وارد کرده، فیلدهای درخواستی را پر کنید و مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنید.

در طول فرآیند، می‌توانید با مراجعه مجدد به سامانه، روند کار خود را پیگیری کنید. اگر نقصی یا مغایرتی در پرونده وجود داشته باشد، می‌توانید آن‌ها را برطرف کرده و منتظر پیام‌های سیستمی از کارشناسان مربوطه باشید.

با توجه به اینکه تمام روند اخذ رتبه به صورت آنلاین انجام می‌شود، معمولاً نیازی به مراجعه حضوری نیست. فقط در شرایط خاص ممکن است درخواست ارسال مدارک فیزیکی یا حضور مدیرعامل یا یکی از اعضای هیئت مدیره وجود داشته باشد.

سوالات متدوال

پیمانکاران حقیقی یا حقوقی ایرانی که قصد دارند در داخل کشور فعالیت کنند یا در خارج از کشور فعالیت کنند اما به تسهیلات دولتی ایران نیاز دارند، می‌توانند برای اخذ رتبه پیمانکاری اقدام کنند.

– قراردادهای اجرایی: ارزیابی پروژه‌های گذشته شرکت

– امکانات و تجهیزات: بررسی امکانات و تجهیزات موجود

– تخصص و نیروی انسانی: تعداد و کیفیت نیروی فنی و مهندسی و تعداد و کیفیت اعضای هیأت مدیره و سوابق آن‌ها

– افراد امتیازآور: اعضای کلیدی که باعث افزایش امتیاز شرکت می‌شوند

– پروژه‌های اجرایی در ۱۵ سال اخیر: بررسی پروژه‌های گذشته و تجربیات شرکت

– اظهارنامه مالیاتی: بررسی وضعیت مالیاتی شرکت

– تجربه در پروژه‌های عمرانی و اجرایی: میزان و کیفیت پروژه‌های انجام شده

فعالیت شرکت‌های پیمانکاری عمدتاً شامل قراردادهای اجرایی در زمینه ساخت و نظارت بر پیمانکار است. در مقابل، شرکت‌های مشاور در زمینه طراحی و نظارت بر ساخت فعالیت می‌کنند و نقش واسطه بین پیمانکار و کارفرما را دارند.

برای رتبه‌بندی شرکت‌های پیمانکاری، نکات مهم شامل تعداد نیروی فنی و مهندسی حاضر در هیئت مدیره، رزومه کاری و توان مالی شرکت است. اما در اعطای رتبه به شرکت‌های مشاور، علاوه بر نیروی فنی و مهندسی، امکانات فنی و نرم‌افزاری آن شرکت نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

رتبه‌های پیمانکاری که به شرکت‌ها اعطا می‌شود، معمولاً دارای اعتبار چهار ساله هستند. در گذشته، این اعتبارها برای پایان هر دوره می‌توانستند حداکثر دو بار و هر بار برای مدت شش ماه تمدید شوند. اما اکنون این امکان وجود ندارد. به این معنا که پس از گذشت چهار سال، شرکت باید مجدداً طبق شرایط جدید و به‌روز، درخواست اخذ رتبه را ارائه دهد و به تایید واجد شرایط جدید برسد.