نحوه ساخت استخر
به طور اصولی نحوه ساخت استخر به سه صورت مختلف انجام میشود:
نحوه ساخت استخر با مصالح بنایی
در استخرهایی با سایز کوچک برای ساخت بدنه استخر از آجر یا بلوک استفاده میکنند. ساخت استخر با این روش فقط در استخرهای کوچک امکان پذیر بوده که عمر زیادی هم نخواهد داشت و بعد از یکی دوسال قطعا دچار کم کردن آب خواهد شد، زیر بدنه استخر درگیری خوبی با هم ندارند و با فشار آب دیوارها از هم و همچنین دیوار از کف کم کم جدا خواهد شد. این جدا شدن به دلیل عدم وجود مقاومت کششی بین اجزا خواهد بود. ساخت استخر با این روش به هیچ وجه توصیه نمیشود
نحوه ساخت استخر های بتنی
بدنه استخرهای بتنی از بتن آرمه (بتن همراه با الیاف فولاد) ساخته میشود. در این حالت به دلیل تحمل نیروی کششی فراوان توسط بدنه استخر، هیچ درزی در بدنه ایجاد نخواهد شد، در نتیجه آببندی استخر تا سالها تامین و بدون مشکل خواهد بود. همچنین خطر ترکیدن استخر نیز وجود نخواهد داشت و تا سالها بدون مشکل می توان از استخر استفاده کرد.
مراحل ساخت استخر بتنی:
- گودبرداری محل احداث استخر و موتورخانه
- ریختن بتن مگر در محل احداث استخر
- دیوار کشی دور استخر با بلوک های سیمانی( این دیوار نقش قالب بتن در قسمت بیرونی استخر را ایفا میکند)
- پر کردن پشت دیوار با خاک (اگر استخر داخل زمین احداث نشود، دو طرف باید قالب بندی شود)
- انجام لولهکشی استخر و اسکیمر
- قراردادن واتراستاپ
- بتن ریزی کف
- بتن ریزی دیواره
- سیمان کاری دیواره و شیببندی کف
- آببندی استخر
- تجهیز موتورخانه و تست استخر
- انجام سرامیک استخر و یا رنگآمیزی
مطلب پیشنهادی: اصول ساخت استخر
استخرهای پیشساخته
استخرهای پیشساخته معمولاً از جنس فایبرگلاس یا وینیل استر تهیه میشوند. در این نوع از استخر، بدون نیاز به ساخت پایههای بتنی، میتوان به سرعت و با هزینه کم، استخر را نصب کرد. این نوع استخرها بسیار سبک و قابل حمل هستند و میتوانند در محلهایی که نصب استخر بتنی ممکن نیست، مانند باغها و فضاهای کوچک، مورد استفاده قرار بگیرند.
همچنین در هر دو نوع استخر، سیستم فیلتراسیون، سیستم پمپاژ، سیستم گرمایش آب و همچنین سیستم تزریق کلر برای حفظ بهداشت استخر باید نصب شوند. بعد از ساخت و یا نصب استخر، باید سیستمهای مربوط به تمیز نگه داشتن آب استخر نیز نصب شوند. برای تمیز کردن آب استخر، معمولاً از یک فیلتر استخر استفاده میشود که باید به طور منظم تمیز شود. همچنین برای حفظ بهداشت آب استخر، باید کلر به آب اضافه شود. برای این منظور، سیستم تزریق کلر نیز باید نصب شود.
همچنین برای گرم کردن آب استخر، به خصوص برای فصلهای سرد سال، میتوان از سیستم گرمایش آب استخر استفاده کرد. این سیستم معمولاً شامل یک گرمکن و یک شیر برای تنظیم دمای آب استخر است.
با نصب سیستمهای لازم و تمیز نگه داشتن آب استخر، میتوان از استخر به بهترین شکل ممکن و به مدت طولانی استفاده کرد و از زمان لذت بخشی در استخر لذت برد.
مراحل ساخت استخر به طور کلی به شرح زیر است:
- طراحی: در این مرحله باید ابعاد و شکل استخر مورد نظر را مشخص کرده و طرح ساخت را روی کاغذ رسم کنید. همچنین باید مکان مناسبی برای ساخت استخر انتخاب کنید.
- حفر چاه: پس از طراحی، باید چاهی برای استخر حفر شود. ابتدا باید محل استخر را با دقت پیش بینی کنید و اندازه آن را بررسی کنید.
- نصب فونداسیون: در این مرحله، باید فونداسیون استخر را انجام دهید. این شامل اجزایی مانند بتن، آرماتور و بلوکهای سازهای است.
- نصب ژئوممبران: لاینر استخر یکی از مهمترین اجزای ساخت استخر است. این لایه معمولاً از PVC یا ورق پلیمری تهیه شده و باید برای پوشش دادن سطح داخلی استخر نصب شود.
- نصب سیستم تهویه: در این مرحله باید سیستم تهویه هوا و آب برای استخر نصب شود. این شامل سیستم فیلتراسیون، سیستم گرمایش و یا سرمایش، پمپهای آب، شیرآلات و لولههای آب است.
- نصب سیستم روشنایی: برای استفاده از استخر، بخصوص در فضای بسته و یا در فضاهای باز، برای استفاده در شبها، باید سیستم روشنایی مناسب نصب کنید. این شامل چراغهای زیرآبی و بیرونی، سیستم کنترل روشنایی و سیمکشی است.
- تزئینات و تجهیزات ایمنی: در این مرحله میتوانید تزئیناتی مانند سنگهای تزئینی، پیادهروها و نردهها را در اطراف استخر نصب کنید. نباید تجهیزات ایمنی و ملزومات کمک های اولیه را فراموش کنید.
- آبریزی و تست: در این مرحله باید استخر را با آب پر کرده و سیستمهای تهویه، فیلتراسیون و گرمایش و یا سرمایش را تست کنید تا بتوانید تمام مشکلات احتمالی را رفع کنید.
- پایان کار و تمیزکاری: در این مرحله باید سطح داخلی و خارجی استخر را تمیز کنید و اطمینان حاصل کنید که همه اجزای ساخت به درستی نصب شدهاند.
نکات مهم برای ساخت استخر:
- برای ساخت استخر باید از تیمی با تجربه در این زمینه استفاده کنید.
- باید از مصالح با کیفیت برای ساخت استخر استفاده کنید.
- برای نصب سیستمهای تهویه و گرمایش و یا سرمایش بهتر است از تیمهای تخصصی ئعوت به همکاری شود.
- برای حفظ استحکام و کیفیت استخر، باید تعمیر و نگهداری منظمی را برای آن انجام داد. این شامل تعمیر و جایگزینی قطعات خراب، تمیز کردن فیلترها، ضد عفونی کردن آب و آزمایش کیفیت آب استخر است.
- باید تأمین آب مناسب برای استخر را بررسی کرد. آب باید دارای خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مناسب برای استخر باشد. همچنین باید به نحوه خرید و تأمین آب توجه کرد.
چطور در هزینه های ساخت استخر صرفه جویی کنیم؟
ساخت یک استخر همیشه هزینه بالایی به همراه دارد. اما با مدیریت صحیح هزینه ها، می توانید صرفه جویی کنید. در ادامه به برخی نکات برای کاهش هزینه ساخت استخر اشاره می کنم:
- انتخاب مصالح ارزانتر: برای کاهش هزینه ساخت استخر، می توانید از مصالح ارزانتر استفاده کنید. مثلاً به جای استفاده از سنگ های گران قیمت، از مصالح دیگری مثل کاشی و سرامیک استفاده کنید.
- مدیریت اندازه استخر: ساخت یک استخر بزرگ می تواند باعث افزایش هزینه ها شود. بنابراین، بهتر است اندازه استخر را به اندازه حداقلی کاهش دهید.
- سپردن خرید قطعات و تجهیزات به یک تیم متخصص: معمولاً خرید قطعات و تجهیزات استخر از کسانی که در این زمینه تجربه و روابط خوبی با فروشندگان دارند به صرفه تر و ارزان تر است.
- استفاده از سیستمهای تهویه هوای ارزان قیمت: به جای خرید سیستم تهویه هوای مارک معروف و گران، می توانید از سیستم های ارزان قیمت استفاده کنید.
- خودکار کردن سیستمهای تهویه و فیلتراسیون: سیستم های تهویه و فیلتراسیون خودکار می توانند به صرفه تر باشند، زیرا هزینه های نگهداری آن ها کمتر است.
- نصب استخر در فصل پاییز و زمستان: نصب استخر در فصل پاییز و زمستان می تواند باعث کاهش قیمت شود، زیرا در این فصل ها کمترین تقاضا برای ساخت استخر وجود دارد.