سبد خرید

فرزاد دلیری کیست؟ (بیوگرافی و زندگینامه)

فرزاد دلیری کیست؟ (بیوگرافی و زندگینامه)

زندگینامه و معرفی آثار فرزاد دلیری

فرزاد دلیری یکی از بزرگترین معماران معاصر ما است. معمار فرزاد ‌دلیری در اوایل سال ۱۳۳۳ در شهر تهران متولد شد. بعد از سپری کردن دوران تحصیلی خود، سرانجام در سال ۱۳۵۸ از دانشگاه علم و صنعت فارغ التحصیل شد. وی یک سال بعد شروع به فعالیت حرفه‌ای خود نمودند و در سال ۶۳ اولین پروژه خود را که خانه خیابان گلفام جردن بود را به اتمام رساند.

برخی دیدگاه های فرزاد دلیری

در این قسمت برخی دیدگاه های فرزاد دلیری را در رابطه با موضوعات مختلف ذکر خواهیم کرد

طبیعت در معماری

من ایمان دارم که معماری در کنار طبیعت زیباست و در تمام پروژه های من فضای سبزی که احداث شده از وضع محوطه پیش از ساخت به مراتب قوی تر بوده است. البته از طرفی من همیشه به کارفرما و همکارانم در دفتر این جمله عامیانه را می گویم که “معماری بده بستان است”. در کاری که انجام می دهی، چیزهایی را از دست می دهی و چیزهای دیگری به دست می آوری. این دوتا را باید در دو کفه ترازو قرار داد و مقایسه کرد. اگر یک درخت در وسط زمین و در نقطه ای قرار داشته باشد که با حفظش تمام پلان ها در بهترین حالت، خرد و نامطلوب می شوند، ترجیح می دهم آن را بردارم و پس از ساخت، چندین اصله درخت جایگزین کنم.

در مورد پروژه چناران پارک، لازم است عنوان کنم من هیچ کدام از درختان “چناران پارک” را قطع نکردم. این کار پیش از ورود من به پروژه انجام شده بود. پروژه در مرحله خاک برداری بود که من در آن قدم گذاشت. از این توجیه هم بگذریم، نکته مهم این است که پیکان چنین نقدی نباید به طرف من باشد. چرا که اشکال در قوانین موجود است. شهرداری جریمه قطع درختان را از کارفرما می گیرد و مجوز ساختمان سازی را به کارفرما می دهد. توجه کنید آن جریمه از معمار گرفته نمی شود و آن جواز هم به معمار داده نمی شود.

دخالت کارفرما

یک معمار زمانی موفق است که بتواند نظر خود را به کارفرما تحمیل کند. هیچ آرشیتکتی در همان ابتدای مسیر حرفه ای خود، چنین قابلیتی ندارد. باید زمان بگذرد و کارهای خوب همراه با رفتارهای اجتماعی مناسب انجام شود تا اعتماد کارفرما جلب شود. من این راه را طی کرده ام. البته الان نگاه جامعه هم نسبت به معمار و معماری رشد کرده است. در سال های قبل اهمیت طراحی معماری در ساختمان سازی چندان برای عموم سرمایه گذاران اهمیت نداشت. اما امروزه فرهنگ ساخت رشد کرده و سازندگان با کمال میل برای طراحی آنچه می خواهند بسازند هزینه می کنند. وقتی پول می دهند کمتر در کار طراح دخالت می کنند. چرا که اگر قرار بود نظر خود را تحمیل کنند کار را به دفتر نقشه کشی واگذار می کردند. این نکته را هم می گویم که تسلیم نشدن در برابر خواست کارفرماهای خصوصی سرسخت، راه کارهایی دارد، یکی از روش ها این است که با احترام به نظر کارفرما خواست او را انجام دهید و یک طرح هم مطابق با نظر خود آماده کنید، این جاست که کارفرما متوجه می شود راه هایی بهتر از آنچه در ذهن خودش بوده، وجود دارد.

مطلب پیشنهادی: معرفی صمد سلیمان زاده

شعار یا واقعیت

بین دو چیز شما همیشه بازنده هستید:” شعار و واقعیت”. وقتی شعار می دهید، همه چیز خوب است، من می توانم الان ساعت ها درباره ی معماری سنتی و فدا شدن آن در جامعه امروز صحبت کنم. در این صورت مخاطبین، همه حرف هایم را دوست دارند و با من موافق هستند. ولی وقتی وارد عمل می شوید با در نظر گرفتن تقاضای زندگی در تهران شلوغ و آلوده با واقعیتی مواجه می شوید که اجرای ایده هایتان در آن شعارها، غیر ممکن می شود. این جاست که به همه حرف ها و شعارهای زیبایتان می بازید.

همه ما خانه های ایرانی را با همان حال و هوای دوستانه و صمیمانه و ساده دوست داریم، حالا خودتان را بگذارید جای خانم پیری که یک خانه بومی دوست داشتنی در شمیران دارد. زنگ خانه اش را می زنند و می گویند خانه ات را متری چند میلیون تومان می خریم. این خانم حساب ساده ای می کند، خانه اش چتد میلیارد تومان می ارزد. پس به راحتی راضی اش می کنند و خانه اش را می خرند. اینک انگیزه خریدار را ببینید، وی این معامله را انجام داده است تا سرمایه اش را افزایش دهد. این یعنی آن خانه دوست داشتنی تبدیل به یک مجتمع آپارتمانی حداقل در ۵ طبقه شود.

به راستی چرا؟ به اطرافتان نگاه کنید، ما از هر قشری کارفرما داریم، چون صنعت مملکت سود آور نیست. صادرات ضعیف و بیمار است. این گونه پزشک، کارخانه دار، معلم و استاد و… تبدیل به کارفرما می شوند. یعنی همه اقشار جامعه در کنار کار و تخصصشان، ساختمان سازی را به چشم یک شغل پردرآمد جدید نگاه می کنند و قصد دارند از آن فقط پول در بیاورند. هیچ کدام خانه را به عنوان یک فضای دارای روح برای زندگی نگاه نمی کنند. این گونه خانه می شود یک ” کالا”. یعنی جسمی بدون جان و شما معماری هستید در کنار یا مقابل این کارفرما.

معماری و بازسازی ساختمان

عموما اینگونه برداشت می گردد که ساخت یک بنای فاخر الزاما در ابتدا اتفاق خواهد افتاد. این در صورتی است که می توان با بازسازی خانه های قدیمی و مرمت آنها نیز به یک بنای فاخر رسید. بازسازی ساختمان مسیر رسیدن به یک فضای زندگی بهتر را بسیار کوتاه تر می کند. این موضوع به این دلیل است که نیاز به هزینه های بالا جهت رسیدن به ساختمان جدید دارای معماری خاص دیگر وجود ندارد و صرفا با تغییر در بنای فعلی با هزینه ای به مراتب کمتر از هزینه نوسازی می توان به آن دست پیدا کرد.

روما رزیدنس کامرانیه

 

پروژه های فرزاد دلیری

فرزاد دلیری معمار حدود سیصد پروژه‌ بوده‌ است. ساختمان‌های بزرگ و زیبایی همچون چناران پارک و بام نیاوران، برج کوه نورد، بام جمشیدیه، بام مهمان‌دوست دیده می‌شوند که باعث بزرگتر شدن نام فرزاد ‌دلیری در میان سایر معماران معاصر شد.

پروژه های مسکونی فرزاد دلیری

نام پروژه های مسکونی معمار فرزاد دلیری

پروژه های مسکونی معروف فرزاد دلیری
افرا برج روما رزیدنس
آریا پارک پارک مسکونی سروستان ساختمان گل
آمتیس جم مجتمع مسکونی چناران پارک
باغ گل رز دنا مجتمع مسکونی گلنار
بام البرز ساختمان بوستان مهماندوست پارسیان
بام جمشیدیه ساختمان سروستان ساختمان نگاه
بام مهماندوست ساختمان لوتوس هفت آسمان
بام نیاوران ساختمان مهرگان ویلا لواسان
برج ایران زمین ساختمان نگارستان ویولت

ساختمان سروستان

پروژه‌های تجاری فرزاد دلیری

نام پروژه های تجاری معمار فرزاد دلیری

پروژه های تجاری معروف فرزاد دلیری
اداری تجاری گلنار تجاری ولنجک مرکز تجاری زهره عمار
بام شریعتی دریای نور مرکز تجاری هیراد
برج TOYOTA ساختمان تجاری اداری آفریقا مرکز خرید پیرامید
برج عمار سپیدار نگار
پروژه بیات صادقیه نگین خودرو
پروژه فولاد نطنز کوه نور تجاری مرجان
پروژه کیان مجتمع تجاری – اداری شهرک غرب مرکز برند
پلادیم مرکز اداری و تجاری ارتش

پروژه های مشاوره ای فرزاد دلیری

  1. پروژه حقانی سپیدار
  2. بیمارستان ایرانی دبی سپیدار
  3. مسجد کیش سپیدار
  4. پروژه شریعتی سپیدار
  5. مرکز تجاری ولیعصر
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید