لوگوی کامرانیز

اخذ دستور نقشه

انجام مراحل و اخذ دستور نقشه از صفر تا صد

کامرانیز یک شرکت فعال در زمینه مشاوره، طراحی، مهندسی و ساخت و ساز می‌باشد که از خدمات اصلی این شرکت، خدمات اخذ دستور نقشه برای ساخت و ساز می‌باشد. این شرکت با توجه به دانش فنی و تجربه کارکنان خود در زمینه‌های مختلف ساخت و ساز، می‌تواند به مشتریان خود در اخذ مجوز ساخت و سایر مجوزهای مورد نیاز، کمک کند. این شرکت با ارائه خدماتی مانند بررسی مدارک و اسناد، انجام امور اداری و اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذی‌صلاح، برای مشتریان خود تسهیلاتی را فراهم می‌کند. در نتیجه، مشتریان می‌توانند به راحتی و بدون نگرانی از مراحل اداری و اخذ مجوزهای لازم برای ساخت و ساز خود، لذت ببرند.

دستور نقشه چیست؟!

دستور نقشه یا همان مجوز ساخت به مجوزی گفته می‌شود که برای شروع کار ساخت و ساز بر روی یک زمین یا ساختمان از سوی شهرداری یا مراجع مربوطه صادر می‌شود. این مجوز حاوی شرایط و مقرراتی است که باید در هنگام ساخت و ساز رعایت شود و به همین دلیل اغلب به عنوان “مجوز ساخت” یا “مجوز ساختمان” نیز شناخته می‌شود.

اجرای ساخت و ساز بدون داشتن مجوز ساخت، غیرقانونی است و ممکن است منجر به جریمه و توقف پروژه شود. بنابراین، قبل از شروع به ساخت یک ساختمان یا انجام تغییرات روی زمین، باید مجوز ساخت را از شهرداری یا مراجع مربوطه دریافت کرد. به علاوه، در صورت نیاز به تغییرات و اصلاحات در طول فرایند ساخت، نیز باید از شهرداری مجوزهای مورد نیاز را دریافت کرد.

خدمات ما

انجام کلیه مراحل اخذ دستور نقشه

انجام کلیه مراحل اخذ دستور نقشه توسط کامرانیز، یک فرایند است که شامل چندین مرحله می‌شود. ابتدا، باید به وبسایت کامرانیز مراجعه کرده و درخواست خود را برای اخذ دستور نقشه ثبت کنید. سپس، بر اساس اطلاعاتی که درخواست شما شامل می‌شود، کارشناسان کامرانیز، مراحل لازم را برای اخذ دستور نقشه به شما توضیح می‌دهند و در صورت نیاز به ارسال اسناد و مدارک، از شما درخواست می‌کنند. بعد از جمع‌آوری تمامی اسناد و مدارک لازم، کارشناسان کامرانیز اقدام به اخذ دستور نقشه می‌کنند و پس از پایان این فرایند، دستور نقشه به شما تحویل داده می‌شود. به این ترتیب، اخذ دستور نقشه با کمک کامرانیز، بسیار آسان و سریع است.

مشاوره اخذ دستور نقشه

کامرانیز به عنوان یکی از برترین مراکز اخذ دستور نقشه در ایران، ارائه دهنده خدمات مشاوره حرفه‌ای برای اخذ دستور نقشه است. تیم متخصص و مجرب کارشناسان کامرانیز، در این راه به مشتریان خود کمک می‌کنند تا با بهره‌گیری از تجربیات خود، بهترین راهکارها را برای اخذ دستور نقشه پیدا کنند. در این فرایند، کارشناسان کامرانیز با شنیدن نیازها و مشکلات شما، تمامی مراحل لازم برای اخذ دستور نقشه را توضیح داده و در صورت نیاز، با شما در ارسال مدارک و اسناد همکاری می‌کنند. بنابراین، با استفاده از خدمات مشاوره اخذ دستور نقشه توسط کامرانیز، شما می‌توانید با اطمینان کامل، به سرعت و بدون دردسر اقدام به اخذ دستور نقشه خود کنید.

مدارک لازم تشکیل پرونده جهت صدور دستور نقشه

  1.  اصل و تصویر سند مالکیت
  2. اصل و تصویر شناسنامه و کارت ملی مالک یا مالکین (در صورت مراجعه وکیل ارائه اصل و تصویر مدارک شناسایی مالکین الزامی است.)
  3.  در صورتی که مالک شخص حقوقی باشد، ارائه معرفی نامه رسمی با تعیین حدود اختیارات نماینده، اساسنامه و روزنامه رسمی شرکت الزامی است.
  4. در صورت مراجعه وکیل اصل و تصویر وکالت نامه، شناسنامه و کارت ملی وکیل الزامی است.
  5. اصل و تصویر فیش نوسازی سال جاری ملک
  6. در صورت فوت مالک، اصل و تصویر گواهی انحصار وراثت همراه با شناسنامه و کارت ملی وراث الزامی است
  7.  نقشه 1/2000 وضع موجود که محل دقیق ملک توسط مالک یا وکیل قانونی ایشان بر روی آن مشخص شده است.
  8. در املاک دارای اشکال خاص یا شیب های بسیار تند و یا بیش از ۳۰۰۰ متر مربع، ارائه نقشه 1/2000 با تایید مهندس ذی صلاح الزامی است.
  9. در صورتی که ملک فاقد ساختمان باشد ارائه نظریه کمیسیون ماده ۱۲ و یا گواهی عدم استفاده از مزایای مواد ۶و ۸ قانون اراضی شهری الزامی است.
  10. اصل و تصویر صورت مجلس تفکیکی برای املاکی که دارای سند آپارتمانی می باشند.
  11. ارائه فیش آب، برق و گاز و تلفن (با کد پستی)

مراحل اخذ دستور نقشه

تشکیل پرونده

در این مرحله، اسناد و مدارک لازم جمع آوری شده و به شکل یک پرونده تکمیل شده که باید برای صدور دستور نقشه به مراجع مربوطه ارسال شود. در این مرحله، اطلاعاتی مانند مدارک شناسایی، مدارک مالکیت یا قرارداد اجاره، نقشه ملک، گزارش کارشناسی ارزش گذاری و مجوز ساخت (در صورت لزوم) جمع آوری می‌شود. سپس پرداخت هزینه های مربوط به صدور دستور نقشه نیز در این مرحله انجام می‌شود. پس از تکمیل پرونده و تأیید اعتبار اسناد، پرونده به مراجع مربوطه ارسال می‌شود تا در مراحل بعدی برای صدور دستور نقشه استفاده شود. به عنوان نکته، توجه به جزئیات و کیفیت بالای اسناد و مدارک در این مرحله می‌تواند در صدور دستور نقشه باعث تسهیل کار و افزایش سرعت پروسه شود.

بازدید از ملک

در این مرحله، نماینده مراجع مربوطه برای بازدید از ملک به محل اعزام می‌شود تا با مشاهده ملک، صحت اطلاعات درج شده در مدارک و اسناد جمع آوری شده در مرحله قبل را تأیید کند. در صورتی که اطلاعات درج شده در اسناد با واقعیت مطابقت داشته باشد، نماینده مراجع مربوطه به اصطلاح یک "گزارش بازدید ملک" تهیه می‌کند که شامل جزئیاتی مانند ابعاد، موقعیت جغرافیایی، وضعیت قانونی، محیط اطراف و ... می‌باشد. این گزارش در مراحل بعدی برای صدور دستور نقشه مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان نکته، بهتر است در این مرحله، نکات قابل توجهی مانند وضعیت ساختمان، مشکلات ساختاری، خطرات محیطی و ... نیز به دقت بررسی شوند. بازدید ملک، مرحله مهمی در اخذ دستور نقشه است که باعث تضمین صحت اسناد و مدارک و افزایش کیفیت پروسه صدور دستور نقشه می‌شود.

صدور دستور نقشه

مرحله صدور دستور نقشه، آخرین مرحله در اخذ دستور نقشه است. در این مرحله، پس از تأیید طرح تفصیلی و بر و کف، نقشه ساختمان تهیه و صادر می‌شود. برای صدور دستور نقشه، نماینده مرجع مربوطه باید از صحت و مطابقت نقشه با قوانین و مقررات اطمینان حاصل کند. پس از تأیید نقشه، دستور نقشه برای ساختمان صادر می‌شود و مجوز ساختمان داده می‌شود. این مرحله بسیار مهم است زیرا دستور نقشه، مجوز نهایی برای ساختمان است و بدون آن، ساخت و ساز و تغییرات در ساختمان ممکن نخواهد بود.

اعلام نظر طرح تفصیلی برو کف

مرحله طرح تفصیلی و بر و کف، یکی از مراحل مهم در اخذ دستور نقشه است. در این مرحله، پس از تأیید صحت اسناد و مدارک، طرح تفصیلی و بر و کف ساختمان تهیه می‌شود. در این طرح، جزئیاتی مانند ابعاد دقیق ساختمان، جزئیات سازه، تاسیسات و ... به دقت مشخص می‌شود. این طرح، توسط یک مهندس معمار یا مهندس سازه تهیه می‌شود و باید با مقررات و استانداردهای معماری و ساختمانی مطابقت داشته باشد. پس از تهیه طرح تفصیلی و بر و کف، به نماینده مرجع مربوطه ارائه می‌شود و پس از بررسی و تأیید، مجوز صدور دستور نقشه صادر می‌شود. مرحله طرح تفصیلی و بر و کف، مرحله مهمی در اخذ دستور نقشه است که باعث ایجاد یک نقشه دقیق و مطابق با قوانین و مقررات، می‌شود.

اخذ دستور نقشه

اطلاعات موجود در دستور نقشه

مجوز دستور نقشه یکی از مهم‌ترین مجوزهای مورد نیاز برای شروع ساخت و ساز یک ساختمان است. در این مجوز، اطلاعات زیر درج می‌شود:

  1.  نام و نشانی مالک یا سازنده ساختمان
  2.  نوع ساختمان (مسکونی، تجاری، اداری و غیره)
  3. موضوع دستور نقشه (ساخت، تغییر و یا بازسازی ساختمان)
  4. موقعیت زمین و ابعاد ساختمان در آن
  5. نقشه‌های مربوط به ساختمان، شامل نقشه‌های طرح تفصیلی و بر و کف
  6. شرایط خاصی که می‌تواند برای ساختمان مورد نظر مطرح شود، مانند استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، ایمنی آتش‌نشانی و مکانیکی، سیستم‌های گرمایش و سرمایش و غیره.
  7. تاریخ و شماره مجوز دستور نقشه

در کل، مجوز دستور نقشه نشان‌دهنده قانونی بودن ساختمان، مطابقت با قوانین و مقررات معتبر، اطلاعات دقیق و کامل نقشه و شرایط اجرایی مربوط به ساختمان است.

فرم زیر را پر کنید تا با شما تماس بگیریم

    سوالات متداول اخذ دستور نقشه

    اخذ دستور نقشه برای اطمینان از اجرای قانونی و کارآمد ساختمان و مطابقت آن با قوانین و مقررات شهرسازی و ساختمانی الزامی است. همچنین، این مجوز نشان‌دهنده اطمینان از مطابقت ساختمان با شرایط و ضوابط مربوطه، نظارت و کنترل اجرای پروژه و پیشگیری از سوء استفاده از منابع و محیط زیست است.

    برای اخذ دستور نقشه، مدارکی نظیر کپی از سند مالکیت، کارت ملی مالک یا سازنده، نقشه طرح تفصیلی و بر و کف، گزارش بازدید ملک و صورت وضعیت مالی و بودجه پروژه می‌باشد. همچنین، ممکن است برای اخذ مجوز، مدارکی نظیر پروانه ساخت و سایر مجوزهای مرتبط با پروژه نیز لازم باشد.

    برای اخذ دستور نقشه، ابتدا باید مدارک مربوطه جمع‌آوری شود و پرونده درخواست ایجاد شود. سپس با ارائه مدارک و پرونده درخواست به دفتر مهندسی شهرسازی، پلاک و معماری شهرداری یا دفتر ساخت و ساز شهرداری مربوطه مراجعه کرده و مجوز دستور نقشه را درخواست می‌کنند. پس از ارائه مدارک و پرونده، مسئولین مربوطه به بازدید از محل ساخت و ساز می‌روند و مشاهده می‌کنند که طرح پیشنهادی با شرایط شهرسازی و ساختمانی سازگار است یا خیر. در صورت مطابقت با شرایط و مقررات مربوطه، دستور نقشه صادر می‌گردد.

    مدت زمان لازم برای اخذ دستور نقشه متفاوت است و بسته به مراحل و شرایط پرونده ممکن است متغیر باشد. در برخی موارد، اخذ دستور نقشه تا یک ماه به طول انجامد، در حالی که در برخی موارد دیگر ممکن است به چندین ماه نیاز باشد. برای کاهش زمان اخذ مجوز، بهتر است قبل از شروع پروژه، مستندات و مدارک مربوطه را جمع آوری کرده و به صورت کامل و دقیق به مراجع مربوطه ارائه دهید.