سبد خرید

ابعاد استاندارد استخر

ابعاد استاندارد استخر

ابعد استاندارد استخر های مختلف

ابعاد و استانداردهای استخر شنا در ساخت استخر مساله ای مهم است. رعایت آن میتواند بهره برداری و استفاده از استخر را چند برابر کند. هر استخری بسته به موقعیت و نوع کاربری استاندارد و اندازه خاص خود را دارد. قبل از هر چیز باید کاربرد استخر را مشخص کنیم.

  • استخر کودک
  • استخر عمومی
  • استخر المپیک و مسابقات
  • استخر خانگی
    و…

پس از تعیین کاربری استخر باید ابعاد و استانداردهای لازم را بشناسیم و رعایت کنیم.

استانداردهای استخر شنای عمومی

  • طول استاندارد استخر عمومی ۵۰ یا ۲۵ متراست.
  • خطوط شناگران حداقل ۲.۵ مترعرض دارند و دو فضا با حداقل ۲.۰ متر در بیرون خطوط اول و آخر وجود دارند.
  • در مسابقات المپیک و قهرمانی جهان ( به جزمسابقات قهرمانی جهان دراستخرکوچک یا ۲۵ متر) استخرها ۵۰ متر طول و حداقل ۸ خط دارند.
  • دو فضای ۲.۵ متری درخارج از این ۸ خط وجود دارد.
  • اگراستخر شنا و شیرجه در یک مکان قرارگرفته باشند باید ۵ متر از یکدیگرفاصله داشته باشند.
  • حداقل عمق ۱.۳۵ متر است.
  • در استخرهای دارای تخته استارت، عمق به میزان ۶-۱ متر از دیواره انتهایی لازم است.
  • این مقدار دراستخرهای بدون تخته استارت حداقل عمق ۱متراست.
  • حداقل عمق درمسابقات المپیک و قهرمانی جهان ۲متراست.
همین حالا تماس بگیر!
"پیمانکاری حرفه ای ساختمان"

برای مشاوره و انجام خدمات پیمانکاری در تمامی مراحل ساخت یا بازسازی خانه و ویلا، با شماره زیر تماس حاصل کرده و یا شماره خود را جهت تماس برای ما ارسال نمایید.

استخرهای تفریحی و استخرهای خانگی

این قبیل استخرها دارای استاندارد معینی ازحیث طول وعرض وارتفاع نیست. از این رو استخرهای تفریحی دراشکال مختلف هندسی و با تجهیزات و امکانات متفاوتی احداث می شوند. درچنین استخرهایی بخش اعظمی از حوضچه استخر دارای عمقی کمتر از ۱.۷۰ متراست . بخش کوچکی نیز با علائم مشخص کننده با عمق بیشتر از ۱.۷۰ ایجاد می شود. شیب کف استخرهای تفریحی باید ملایم بوده و از هفت درصد بیشترنباشد.

مطلب پیشنهادی: اصول ساخت استخر

نحوه تعیین ابعاد استاندارد استخر خانگی

اندازه و ابعاد استاندارد استخر خانگی در مقایسه با استخرهای عمومی بسیار متفاوت است. دلیل این موضوع این است که استخرهای خانگی نمونه های کوچکی از استخرهای عمومی به شمار می روند. اما برای استخرهای خانگی نیز ابعاد استانداری تعریف شده است که در ادامه به آن ها پرداخته ایم:

طول : اولین شاخص مهم و کلیدی در تعیین ابعاد و اندازه استخر، طول آن می باشد. به طور میانگین و مطابق با استاندارد های جهانی، طول استخر ویلا، معمولا در محدوده بین ۷.۳ متر الی ۱۲.۲ متر در نظر گرفته می شود.
عرض : معیار دوم برای مشخص کردن ابعاد استخر ویلا ، عرض استخر است. برای این پارامتر نیز محدوده استاندارد شامل ۳.۷ متر الی ۶.۱ متر تعیین شده است.

عمق : عمق سومین و آخرین پارامتر مهم در ساخت استخر های خانگی است. معمولا ابعاد استاندارد عمق استخرهای خانگی، ۱ متر الی ۲ متر است. البته در صورتی که هدف از طراحی استخر مخصوص غواضی و شیرجه باشد، باید عمق استخر در حدود ۳ الی ۶ متر در نظر گرفته شود. همینطور این ابعاد در طراحی استخر برای کودکان به اندازه ۳۰ سانتی‌متر الی ۱.۲ متر تغییر پیدا می کند. بنابراین نوع استفاده کارفرما از استخر تعیین کننده میزان عمق و ابعاد استخر ویلا است.

لازم است اشاره کنیم که این ابعاد استاندارد برای شکل و فرم رایج استخر به شکل مستطیل تعریف شده است. در صورتی که قصد طراحی استخر کوچک ویلایی و یا استخر با اشکال هندسی را دارید، لازم است متناسب با ابعاد فضای خود از کارشناسان کامرانیز، مشاوره فنی و تخصصی دریافت کنید.

حداقل ابعاد استاندارد استخر ویلا

توصیه کارشناسان و متخصصان فعال در زمینه ساخت انواع استخرهای روباز و سربسته ویلایی این است که حداقل طول تعیین شده برای استخر حداقل سه برابر قد انسان بالغ باشد. به همین دلیل حداقل ابعاد استخر ویلا که قابل پیاده‌سازی است، دارای طول ۶ متر، عرض ۴ متر و عمق ۱ متر است.

همینطور لازم است به ازای هر نفر، ۵ متر مربع مساخت در نظر گرفته شود تا در صورتی که چند شناگر به طور همزمان با هم در حال شنا کردن در استخر باشند، با یکدیگر برخورد نکنند.
بهتر است برای افزایش کارایی استخر با حداقل ابعاد استخر ویلا ، به دیگر موارد نیز توجه شود. به عنوان مثال می توان با در نظر گرفتن یک حصار بزرگ، دیوار و یا بخشی از ساختمان به عنوان باد شکن، میزان جریان هوا را بر روی استخر کاهش داد و اتلاف انرژی را به حداقل رساند.

نحوه تعیین ابعاد استاندارد استخر باغ

با تمامی توضیحاتی که ارائه کردیم، می توان به این نتیجه رسید که ابعاد استخرهای باغ یا ویلایی در مقایسه با استخرهای عمومی بسیار متفاوت است. برای تعیین ابعاد استخر ویلا و استخر های خانگی لازم است مراحل زیر طی شود.

  1. ابتدا متراژ محیط خود را به طور دقیق تعیین کنید؛ لازم است برای به دست آمدن اطلاعات دقیق تر حتما از نقشه برداری اولیه استفاده کنید.
  2. از مهندسان و مشاوران طراحی فضای سبز کمک بگیرید و ابعاد استخر خود را متناسب با ابعادی که در اختیار دارید، سلیقه و نیازهای خود مشخص نمایید. در نظر داشته باشید که باید میان طول و عرض استخر تناسب برقرار باشد و همینطور عمق آن نیز یا به صورت تدریجی افزایش پیدا کند و یا متناسب با نیاز شما تعیین گردد. لازم است اشاره کنیم که شما نمی توانید در حداکثر فضایی که در اختیار دارید، استخر را پیاده‌سازی کنید. به عنوان مثال در یک محوطه ۴۰ در ۴۰ شما مجاز به پیاده‌سازی یک استخر ۲۰ در ۳۰ نیستید و حداکثر مجاز به استفاده از یک سوم فضا می باشید.
  3. در نهایت نیز پس از مشخص شدن دقیق ابعاد استخر ویلا، باید بر اساس نقشه طراحی شده، اجرای اینکار را به یک تیم متخصص بسپارید تا استخر مورد نظر شما را به بهترین شکل ممکن پیاده‌سازی کنند. (متخصصان کامرانیز آماده ارائه مشاوره تخصصی ابعاد استخر ویلا به شما عزیزان و همکاری جهت اجرای انواع استخرهای سر پوشیده و روباز ویلایی هستند.)

مطلب پیشنهادی: نحوه ساخت استخر

ساخت استخر کشاورزی

ساخت استخر کشاورزی معمولاً از جنس سیمان است. اگر با مراحل ساخت استخر سیمانی آشنایی کافی داشته باشید می توانید استخر کشاورزی خودتان را به بهترین شکل ممکن بسازید.

ارزان ترین روش ساخت استخر کشاورزی، ساخت استخر با بلوک می باشد. اگر هزینه بسیار کمی می خواهید انجام دهید بهترین راهکار ساخت استخر کشاورزی با بلوک می باشد که اگر به خوبی انجام شود مقاومت بالایی نیز خواهد داشت. اما اگر میخواهید استخر مقاوم تری بسازید باید به سراغ ساخت استخر سیمانی بروید.

استخر های کشاورزی به سه منظور ساخته می شوند:

  1. جهت ذخیره آب کشاورزی به دو سایز بزرگ و خیلی بزرگ
  2. دو کاربره جهت استفاده تفریحی و آبیاری باغ
  3. جهت استفاده از حوضچه های پرورش ماهی

برای ساخت استخر کشاورزی به سه روش می توان عمل کرد.

مطلب پیشنهادی: روش‌های آب بندی استخر

ساخت استخر کشاورزی با بلوک سیمانی

در این روش انتخاب ابعاد و اندازه و عمق استخر از همه چیز مهم تر است. چرا که این روش بصورت تجربی بوده و استاندارد های ساخت را نمی تواند در خود جای دهد. معمولا پس از ساخت استخر کشاورزی بزرگ با این روش مشکلاتی از قبیل ترک خوردگی دیواره و نشت آب بوجود می آید. ترمیم و بازسازی این استخر ها هزینه هایی هنگفتی دارد. استفاده از این روش معمولا بخاطر ساخت استخر ارزان جهت بهر برداری از منابع آبی ذخیره شده می باشد. البته دقت داشته باشید که روش ساخت استخر کشاورزی با بلوک سیمانی با موضوع استخر بتنی متفاوت است.

سعی کنید برای استخر های بالاتر از ۳۲ متر مربع و عمق ۲ متر این روش را بکار نگیرید.

استخرهای بلوکی می توانند مشکلاتی نشتی و ترک خوردگی داشته باشند زیرا فاقد فولاد افقی هستند و می توانند در جایی که دیوارها با کف قرار دارند نشت کنند.

 

 

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید