زهکشی به معنی خشکاندن آب زمین می باشد. در سازه ها و مکانهایی که دارای سطح ایستابی بالای آب هستند، (نزدیک به فونداسیون و یا بالاتر از سطح فونداسیون) باید آب را با انجام تکنیک هایی از آن مکان دور کنیم تا پس از ساخت ساختمان از نفوذ و وارد شدن آب و رطوبت به ساختمان و صدمات ناشی از آن جلوگیری کنیم.
اما این هدایت مسیر آب شامل چه اصولی و اینکه مجموعه ما آماده خدمت رسانی در چه زمینه هایی است، در ادامه به صورت کامل شرح داده شده است. در صورت داشتن هر سوالی حتما با ما در ارتباط باشید.
مشاوره و طراحی انواع مختلف سیستم های زهکش گودهای ساختمانی، مدلسازی و طراحی زهکشی با نرم افزارهای ژئوتکنیک، نظارت بر اجرای اصولی کار
اجراء انواع روش های زهکشی گود ساختمانی شامل روش های زهکش سطحی، زهکش نیمه عمیق و زهکش عمیق، تامین کلیه مصالح مورد نیاز برای زهکشی گود ساختمانی
وجود آب در بستر سازه ها در واقع یکی از مشکلات بسیار دردسر ساز در هنگام گودبرداری ساختمان می باشد. نشست و تخریب فونداسیون ها، کاهش ظرفیت باربری خاک زیر فونداسیون و مشکلات اجرایی نظیر گیر افتادن ماشین آلات در گل و لای تنها برخی از مشکلاتی هستند که ممکن است در صورت وجود آب در بستر سازه رخ دهند. از بین بردن آسیب ها و خطرات احتمالی، افزایش ظرفیت باربری خاک زیر فونداسیون، کاهش زمان و هزینه در پایدارسازی گود، رسیدن به سطحی خشک و مناسب برای اجرای سازه و همچنین پیشگیری از آسیب هایی که ممکن است در هنگام بهره برداری از سازه رخ دهد از جمله دلایلی هستند که اجرای زهکشی گودهای ساختمانی را در هنگام گودبرداری ضروری می نماید.
در بسیاری از پروژههای زهکشی، انجام زهکشی پیرامونی نیز به عنوان یکی از مهمترین قسمتهای اجرای کار مورد نیاز قرار میگیرد. برای این منظور در دیوارهها میتوان از دیمپل شیتها و ژئوسنتتیکها به عنوان ساده ترین سیستم اجرای زهکشی دیوارهها استفاده نمود. اما برای موارد حساس تر سیستمهای مختلفی بدین منظور وجود دارد.
الف) سیستم زهکش شامل چاههای عمیق:
وجود نفوذپذیری کافی در لایههای پایینی خاک و انتقال آب از گود به لایههای زیرین، پس از مطالعات ژئوتکنیک
ب) سیستم زهکش شامل چاه و گالریهای ارتباط دهنده:
عدم وجود لایه آب گذر در اعماق پایین تر، با استفاده از یکی از سه روش زیر
چاهها و گالری تحتانی (حفر شده در زیر تراز کف گودبرداری)
چاهها و گالری میانی (حفر شده در تراز میانی گودبرداری)
چاهها و گالری تحتانی و میانی به صورت توامان
کیفیت مصالح مصرفی در زهکشی زیرزمینی، نقش اساسی در بهره دهی دراز مدت تأسیسات زهکشی ایفاد می کند و به طور کلی باید دارای ویژگیهای زیر باشند:
مطمئنا در این بین جنس خود لولهها و ژئوسنتتیکها به عنوان مصالح اصلی فرآیند زهکشی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
عوامل بسیار زیادی در تعیین درصد مدیریت پیمان تاثیرگذار است برای مثال سازه های فلزی با درصد مدیریت پیمان کمتر و سازه های بتنی با درصد مدیریت پیمان بیشتری تعیین میشوند. یا در صورتی که نمای ساختمان ساده باشد یا نمایی با پیچ و خم های زیاد بر روی درصد مدیریت تاثیرگذار است چرا که زمان اجرای پروژه را تغییر می دهد. بدین معنا که اگر پروژه شما زمان بیشتری را لازم داشته باشد درصد مدیریت پیمان هم بیشتر می شود.
در بسیاری از شرایط اینطور باید اقدام به زهکشی کف گود نمود که علاوه بر اجرای سیستم زهکشی، آب بندی کف گود نیز فراهم آید. به همین منظور می توان از پتوی شنی و همچنین لایه ی ژئوممبرین استفاده نمود.
همانطور که در این تصویر مشاهده می شود در این گود، کف گود به صورت کامل آب بندی شده و درز میان ژئوممبرین ها نیز با استفاده از جوش مناسب، یکپارچه و یکدست شده است.
در رابطه با دیتیل اجرای زهکشی در زیر هر سازه و فونداسیون، به جرئت می توان گفت که برای هر پروژه باید که به صورت منحصر به فرد این کار را انجام داد. چرا که برخی پروژه ها ورود آب از دیواره ها را دارند، برخی دیگر تنها ورود از کف را دارند. در برخی ساختمان ها سطح آب زیر زمینی به صورت فصلی بالاست و در برخی دیگر آب به صورت تمام وقت بالاست. تمام این موارد سبب شده تا یک دیتیل اجرایی ثابت برای سیستم زهکشی را نتوان ارائه نمود.
شما میتوانید برای دریافت مشاوره، نام و شماره تلفن خود را برای ما ارسال کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند.
ما در وبسایت کامرانیز قرارداد زهکشی را بصورت رایگان و کامل در اختیار شما قرار داده ایم. در صورت داشتن هرگونه سوال یا درخواست مشاوره میتوانید با شمارههای موجود در وبسایت تماس حاصل فرمایید.
این هزینه کاملا متغییر است، بسته به عوامل تاثیرگذار بر قیمت زهکشی، شرایط خاک، شرایط محیطی و سایر پارامترها حتما بایستی که این مورد به صورت پروژه ای اعلام گردد.
جنس خاک، طول کانال های زهکش، ابعاد کانال های زهکش، دیتیل اجرایی، لایه های زهکشی، شرایط و تراز آب زیرزمینی، دبی ورودی آب به داخل گود، محل ایجاد چاه های جذبی از جمله عواملی هستند که هزینه زهکشی با استفاده از آنها تعیین می گردد.
بله ، پس از انجام پروژه به مدت ۱ سال ضمانت اجرای پروژه انجام می گردد.