در طراحی سازههای ساختمانی، فاصله میان ستونها نقش حیاتی در تعیین پایداری، عملکرد و کارایی فضا دارد. حداکثر فاصله ستونها تابعی از عوامل متعددی نظیر
کمیسیون ماده ۱۰۰ با این هدف دنبال میشود که مالکین اراضی و املاک واقع در محدوده شهر یا حریم آن باید قبل از هر اقدام ساخت و ساز و شروع عملیات ساختمان، از شهرداری پروانه ساخت اخذ نمایند. در این پروانه ساخت شرایط مختلفی که ملک بایستی با رعایت اصول و ضوابط معماری شهری داشته باشد بیان گردیده است. شهرداری میتواند از عملیات ساختمانی ساختمان های بدون پروانه یا مخالف مفاد پروانه به وسیله مامورین خود اعم از آن که ساختمان در زمین محصور یا غیرمحصور واقع باشد، جلوگیری نماید. در ادامه نحوه دفاع در کمیسیون ماده ۱۰۰ و همچنین همه توضیحات لازم در مورد لایحه دفاعیه کمیسیون ماده ۱۰۰ تشریح شده است.
این کمیسیون شامل دو کمیسیون بدوی و تجدید نظر است که در ابتدا پروندهها توسط کمیسیون بدوی مطرح شده و مورد بررسی قرار میگیرد. کمیسیون بدوی از اعضا مختلفی تشکیل شده است که همه چیز به رای و نظر آنها بستگی دارد. شهروندانی که پرونده آنها به کمیسیون ماده ۱۰۰ بدوی ارجاع داده میشود، میتوانند به منظور دفاع از خود یک لایحه کتبی ارائه نمایند. در واقع میتوان به تصمیمات و نتایج اعلام شده در کمیسیون بدوی اعتراض نمود تا مجددا در کمیسیون تجدید نظر مورد بررسی قرار بگیرد.
در صورت اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰ شخص از زمان ابلاغ رای تنها ۱۰ روز مهلت دارد که این درخواست را به کمیسیون تجدید نظر اعلام نماید. لازم به ذکر است که هیچگونه تغییری نمیتوان در تصمیمات کمیسیون تجدید نظر ایجاد نمود و رای صادر شده از سوی این کمیسیون قطعی و قابل اجرا است.
نگارش لایحه دفاعیه کمیسیون ماده ۱۰۰ توسط شخص "مهندس داود کامرانی" بر اساس تخصص و تجربه ایشان.
اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰ در دیوان عالی عدالت اداری و انجام پیگیری تا رسیدن به نتیجه نهایی.
در کنار شما هستیم
دانش و تجربه در اختیار شما
امکان برگزاری جلسات حضوری
تضمین بهترین نتیجه برای شما
اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ شامل:
در این میان تنها نماینده شهرداری دارای حق رای نیست و تنها باید به منظور ارائه توضیحات در جلسه حضور داشته باشد.
اجازه دهید که آب پاکی را بر روی دستان شما بریزم!
هیچ متن آمادهای برای شما راهگشا نخواهد بود. شرایط دفاعیهبا توجه به موارد زیر برای تمامی پروندهها متفاوت خواهد بود و به فراخور هر پرونده بایستی جداگانه مورد نگارش قرار گیرد.
این مهم را در نظر داشته باشید که وجود متنی نامرتبط با وضعیت شما در پرونده میتواند موجبات رای سختتر دیوان در قبال پرونده شما گردد. آیا حاضر به پذیرش چنین ریسک بزرگی هستید؟
پس از صدور رای در مرحله تجدید نظر کمیسیون ماده ١٠٠ شهرداری، اصطلاحاً رای قطعی و قابل اجراست. امّا مطابق بند ٢ ماده ١٠ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ١٣٩٢، می توان به تصمیم قطعی کمیسیون در دیوان عدالت اداری اعتراض کرد.
از طرفی همانطور که پیش تر عرض کردم، رای قطعی کمیسیون قابل اجراست که میتوان دستور موقت مبنی بر توقف اجرای حکم قطعی را نیز هم زمان با اعتراض به رای از دیوان مطالبه کرد.
رسیدگی در دیوان عدالت اداری ۲ مرحلهای و غیر حضوری است. به این معنی که اعتراض به رای کمیسیون ابتدا در مرحله بدوی مورد رسیدگی قرار می گیرد و پس از صدور رای ظرف مدت ٢٠ روز از تاریخ ابلاغ، قابل اعتراض در مرحله تجدید نظر است.
رسیدگی غیر حضوری به این معنی است که اعتراضات و دفاعیات از طریق تبادل لایحه مورد بررسی و نهایتاً رسیدگی قرار میگیرد و نیاز به تعیین وقت و تشکیل جلسه رسیدگی نمیباشد.
همه تخلفاتی که در زمینه ساخت و ساز و تخریب ساختمان در حوزه شهری و حومه آن صورت می گیرد، مربوط به کمیسیون ماده ۱۰۰ نیستند و موارد خاصی باید توسط این کمیسیون مورد بررسی قرار بگیرند.
نکته: به جز موارد بیان شده موارد دیگری نیز وجود دارد که به این کمیسیون مربوط است و در این قسمت صرفا موارد رایج و پر تکرار عنوان شده است.
در صورتی که مالک هر یک از تخلفات ذکر شده را انجام داده باشد، برای این که بتواند مشکل خود را به بهترین حالت ممکن برطرف نماید، بهتر است که از یک مشاور حقوقی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری کمک بگیرد.
هزینه اخذ وکیل حدود ۸ الی ۱۰ درصد مبلغ مورد مطالبه می باشد. آکادمی داود کامرانی با بهره گیری از متخصصین وکلا در امور شهرداری لایحه کتبی کمیسیون ماده ۱۰۰ را برای شما تنظیم و تا پایان مرحله اخذ پروانه شما را همراهی می کند.
در طراحی سازههای ساختمانی، فاصله میان ستونها نقش حیاتی در تعیین پایداری، عملکرد و کارایی فضا دارد. حداکثر فاصله ستونها تابعی از عوامل متعددی نظیر
روف گاردن چیست ؟ روف گاردن یا بام سبز یکی از نوآوریهای معماری مدرن است که به بهبود کیفیت زندگی شهری کمک میکند. در حالی
سیمان یکی از اصلیترین و پرکاربردترین مصالح ساختمانی است که نقش حیاتی در استحکام و دوام سازهها دارد. این ماده شیمیایی که از ترکیب مواد